Newsletter
Bankový prevodMasterCardVisaVUBpay
SporoPayMaestroTrustPayTrustCard
 Hodnotenie
7/10
 Najprezeranejšie
    DPDGLSSlovenská pošta
    QR code
     Vybraný tovar
       Odporučte nás
      • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
      AKCIANOVINKA-7%

      Nasledovanie Krista (2021)

      Nasledovanie Krista
      (obrázky majú len ilustračný charakter)
      ID produktu
      1010815
      Bežná cena: 5.50,- € s DPH / ks, Ušetríte: 0.38,- € s DPH / ks (7%)
      4.65,- € bez DPH
      5.12,- €Cena s DPH
      (recyklačný poplatok je zarátaný v cene)   
      Tomáš Kempenský

      Počet strán: 320
      Rok vydania: 2021
      Väzba: viazaná / platená obálka
      Vydavateľstvo: SSV

      Po Biblii druhá načítanejšia kniha svetovej literatúry ovplyvňuje a formuje ľudí vo všetkých kútoch sveta už dlhých takmer šesť storočí.

      Autorstvo diela sa pripisuje nemeckému augustiniánskemu mníchovi Tomášovi Kempenskému (1379/1380 – 1471) a po prvý raz vyšlo ako anonym okolo roku 1418. Z latinskej pôvodiny De Imitatione Christi bola kniha preložená do mnohých jazykov a dodnes každý rok vychádzajú nové vydania. Odhaduje sa, že v súčasnosti jestvuje vyše tritisíc vydaní Nasledovania Krista, pričom tisíc z nich sa nachádza v Britskom múzeu v Londýne.
      Autor napísal knihu pre rehoľníkov, no väčšina výrokov a pozorovaní je taká blízka každodennému životu, že v nej nájde užitočné poučenie a povzbudenie pre život azda každý.
      Nasledovanie Krista sa zaraďuje do mystickej nemecko-holandskej školy 14. – 15. storočia známej pod názvom devotio moderna. Obsahovo je dielo rozdelené do štyroch kníh – Užitočné napomenutia pre duchovný život, Cesta k vnútornému životu, O vnútornej úteche a O Oltárnej sviatosti – ich poradie sa v rozličných vydaniach odlišuje.
      Kniha bola dlho považovaná za najdôležitejší návod na nasledovanie života Ježiša Krista, ktorého téma je v kresťanstve prítomná vo viacerých rovinách od jeho počiatkov. Uznanie si dielo vyslúžilo nielen u katolíkov, ale aj u protestantov, pričom ovplyvnilo tak svätcov, ako aj filozofov, spisovateľov, politikov či vedcov.

      (vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
       TOP PRODUKTY