Newsletter
Bankový prevodMasterCardVisaVUBpay
SporoPayMaestroTrustPayTrustCard
 Hodnotenie
7/10
 Najprezeranejšie
    DPDGLSSlovenská pošta
    QR code
     Vybraný tovar
       Odporučte nás
      • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
      NOVINKA

      Malý ekumenický katechizmus

      Malý ekumenický katechizmus
      (obrázky majú len ilustračný charakter)
      ID produktu
      1016284
      3.64,- € bez DPH
      4.00,- €Cena s DPH
      (recyklačný poplatok je zarátaný v cene)   
      Heinz Schütte

      Počet strán: 64
      Rok vydania: 2024
      Väzba: lepená / mäkká obálka
      Formát (rozmer): A5
      Jazyk: slovenský
      Vydavateľstvo: Liturgický inštitút, Košice

      Z nemeckého originálu Kleiner Ökumenischer Katechismus, piate doplnené vydanie, 2001, preložila Ing. Terézia Lenczová, CSc.

      Rozdelenie kresťanstva oslabuje hodnovernosť ohlasovania Evanjelia. Úsilie o jednotu, teda ekumenické hnutie, vedie rozdelených kresťanov k vzájomnosti a sleduje Kristove ciele „aby všetci boli jedno… aby svet veril, že si ma ty poslal“ (Jn 17, 21).
      V mohutnom ekumenickom hnutí spoznávame, že „to, čo nás spája, je oveľa mocnejšie než to, čo nás rozdeľuje,“ a to, „čo rozdeľuje, je v porovnaní s tým, čo spája, nepatrné“ (pápež Ján Pavol II.).
      Práve o tomto spoločnom a o tom ešte rozdeľujúcom informuje táto knižka – Malý ekumenický katechizmus. Štruktúra knihy je prehľadná: po úvodnom informovaní o poverení a cieľoch ekumény hovorí v prvej časti o spoločnej viere, v druhej časti predkladá etické úlohy odvodené z viery a tretia časť obsahuje spoločné modlitby.
      Autorom nemeckého originálu je Heinz Schütte, katolícky kňaz – ekumenista. Malý ekumenický katechizmus pripravil citlivým porovnávaním spoločného i rozdielneho predovšetkým medzi protestantským a katolíckym učením a praxou. Hodnotu diela vyzdvihujú úvodné slová ortodoxných, evanjelických a katolíckych biskupov a o jeho užitočnosti svedčí mnoho opakovaných vydaní.
      Dielo odzrkadľuje nemecké pomery v období posledných dekád 20. storočia. Aj tak môže byť prínosné a žiadané i na Slovensku. Lebo popri nenáhlivom teologickom ekumenizme odborníkov i u nás jestvuje široko rozvinutý „ekumenizmus ľudu“ a ekumenické otázky sú aktuálnymi vo farnostiach, zboroch, v rodinách i v školách najmä pri vyučovaní náboženstva a etiky.

      (vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
       TOP PRODUKTY